«

»

jun 05

Skapa en snygg hemsida

Om man inte syns på internet finns man inte är det nog många som anser i dag. Det gäller kanske i synnerhet för företag. De flesta förväntar sig att de ska kunna hitta ett företag på nätet oavsett hur stort eller litet det är. Men det är inte bara företag som har nytta av att ha en egen hemsida i dag. En del kanske bara tycker att det är roligt och tycker att det är intressant att pyssla med en hemsida medan andra bloggar och vissa använder en hemsida som ett CV eller en portfolio för att visa sina verk. Som du ser finns det många olika sätt att använda en hemsida på.

Alla kan skapa

Som tidigare nämnts har det krävts en viss förkunskap i hur man kodar en hemsida och designar den. Visserligen är det fortfarande värdefull kunskap men det är inte längre en nödvändighet för att du ska kunna bygga en hemsida. Numera kan faktiskt allt och alla skapa en hemsida på ett tämligen enkelt sätt.

Många av de webbhotell som finns i dag erbjuder en tjänst som gör det möjligt för dig att redigera din hemsida genom deras Web Editor. Detta gör bland annat One.com. På så sätt kan du välja ett tema som tilltalar dig som du sedan justerar utefter dina egna önskemål så som att du exempelvis kan lägga in egna bilder och byta ut färger och typsnitt. Här krävs alltså inte någon kodning eller förkunskap.

Egen e-post

En annan sak som många ser som positivt då de skaffar en hemsida hos ett webbhotell är att de får en egen e-post som ger ett seriöst intryck då du till exempel söker jobb eller ber någon kontakta dig. Och om du bygger din hemsida via One.com kan du också se fram emot en kostnadsfri tjänst som kallas för Bix. Denna ingår då du har din hemsida via detta webbhotell.

Bix är en smidig lösning som synkroniserar och säkerhetskopierar dina filer samt gör det möjligt för dig att nå dem oavsett var du befinner dig eller när du behöver komma åt dem. Med andra ord får du en hel del då du skaffar din hemsida via One.com.