«

»

nov 14

Slipp bli giraff – Rätt svar på gåtan på facebook

Du som använder Facebook har säkert märkt hur dina vänner bytt sina profilbilder till giraffer. Detta beror på att de svarat fel på en gåta som cirkulerar på Facebook. Vissa som svarat rätt på gåtan har också bytt sin bild till en påfågel verkar det som.

Här kommer gåtan i sin helhet:

Jag har ändrat min profilbild till en giraff för att jag svarade fel på en gåta. Vågar du anta utmaningen!? Om du svarar rätt får du ha kvar den profilbild du har, om du svarar fel får du ändra din bild till en giraff i tre dagar. Ditt svar skickar du till mig i ett privat meddelande. Här är gåtan: Klockan tre på morgonen vaknar du av att det ringer på dörren. Oväntade gäster som visar sig vara dina föräldrar. De vill ha frukost. Det enda du har hemma är en burk jordgubbssylt, en burk honung, en flaska vin, ost och bröd. Vad öppnar du först? Kom nu ihåg att INTE svara här. Skicka svaret till inboxen. Om du svarar rätt skriver jag ditt namn här. Om du svarar fel byter du bild i tre dagar.

Jag har inget intresse av att byta profilbild så jag har inte gett mig in i leken, men här kommer några tips på vad som skulle kunna vara rätt svar beroende på hur den som skrev gåtan har tänkt.

  • Ögonen – Förmodligen så kommer man öppna ögonen det första man gör när man vaknar.
  • Kylskåpsdörren – (Troligtvis inte, men kanske eftersom det enligt gåtan ”visar sig att de som ringer är dina föräldrar”. När du får frågan vad du öppnar först så har du ju isof förmodligen redan öppnat både ögonen och ytterdörren för att se att det är dina föräldrar.)