«

»

sep 16

Så startar du en affiliatesida

Ett sätt att tjäna pengar på nätet är att jobba med affiliate. De flesta har detta enbart som en fritidssysselsättning medan andra tjänar extremt stora summor. Första steget är däremot att bygga upp en sida som hobby.

  • Se över utbudet

Även om du har ett extremt stort intresse för säckpipor så är det inte någon vits att bygga en sida mot detta. Orsaken är att det för tillfället (2016) inte finns något affiliateprogram där denna produkt säljs. Börja därför med att registrera dig på Adrecord och Adtraction och se vilka E-butiker de har samarbete med. De finns självklart fler affiliateföretag men dessa två är bra att börja med.

  • Bygg en sida tydligt riktad mot vad du ska förmedla

Att bygga en sida mot lån är att sikta mycket högt. Kanske då bättre att smalna av det och bygga en sida som enbart jämför blancolån. Att bygga en sida om möbler är att sikta högt. Gör då istället en om enbart barstolar. Genom att hålla sidan smal kommer du även att ranka lättare på Google.

  • Jobba med SEO

Text, struktur, länkar, teknik är fyra saker som SEO bygger på. Med andra ord att skapa en sida som Google gillar och därmed kommer premiera i rankingen. För det spelar ingen roll hur bra sida du har. Du kommer inte att tjäna pengar på den utan trafik.

  • Följ utvecklingen hos konkurrenter

Det finns alltid någon som gör saken bättre än dig. I alla fall under de första åren. Titta på dem och ta inspiration. Det betyder inte att man ska kopiera deras layout eller stil. Men att man kan ta inspiration och idéer för att utveckla sin egen sida.

  • Tänk användarvänligt

Att ha många besökare är bra. Men tänk även ”varför ska besökarna vilja klicka på mina aff-länkar?”. Till stor del handlar det om att vara konsumentvänlig. Att ge fakta och köpråd. Att förmedla kunskap istället för en säljande attityd.