«

»

okt 04

Bra laptop för webbutveckling och webbdesign

Jag jobbar mycket med webbdesign och webbutveckling på dagarna. När jag sitter hemma så jobbar jag mest i Windowsmiljö med två stora skärmar vilket jag känner förbättrar produktiviteten avsevärt. Ibland måste jag dock ut och träffa kunder eller jobba på distans och då gäller det att ha en laptop som fungerar bra. Jag har undersökt en hel del de senaste månaderna och tillslut blev det en Apple Macbook Pro på 15 tum. Jag har haft datorn i snart en vecka nu och känner redan att den faktiskt fungerar riktigt bra som laptop för webbutveckling och webbdesign.

Tidigare använde jag en laptop med Windows 8 när jag behövde använda dator på distans. Tyvärr var det mycket strul med den och jag kände mig aldrig bekväm med det operativsystemet. Jag har aldrig kört Mac OS innan men beslutade mig alltså för att testa. Jag måste säga att det finns många väldigt smidiga funktioner som funkar väldigt bra när man jobbar som webbdesigner och webbutvecklare. Att kunna växla mellan fönster på ett riktigt snabbt sätt tycker jag är det absolut bästa. Det är inte ovanligt att jag har 2-3 webbläsare öppna med många flikar i varje. Jag brukar också ha Photoshop upp samt en mängd textdokument, exceldokument samt worddokument. Utöver det så har man alltid mailen uppe. Jag känner att jag kan placera ut det jag jobbar med i olika fönster och därmed öka min produktivitet jämfört med hur det fungerade i Windows 8 där allt tog tid att hitta.

Skärmen är också vass på Macbook Pro och det är många som använder denna upplösning så när man har utvecklat en ny hemsida så är det praktiskt att ha en Macbook att tillgå så man kan kontrollera att den funkar bra även i den upplösningen. Detta inlägg är faktiskt skrivet på min nya laptop och jag måste säga att tangentbordet sköter sig också. Knapparna sitter där de ska och är lagom tröga.

Jag tror att om man är ute efter en laptop för att jobba med webbutveckling och webbdesign så finns det inget bättre val än en Macbook Pro. Det ända negativa är väl priset och möjligtvis att det är Mac om man kör något annat där hemma i övrigt. Att nå filer från någon av mina Windowsdatorer uppfattar jag går väldigt trögt, men jag hoppas att det finns någon lösning på det. Jag har fortfarande mycket att lära om Mac OS.