«

»

nov 29

Nya artikelkataloger

Har artikelkataloger tagit ut sin roll inom SEO? Är det för uppenbart för Google att länken är placerad och därmed vill de inte premiera detta? Svaret är tydligt NEJ. Men man ska ta det för vad det är. Artikelkataloger kan vara mycket bra och då framförallt för att spä ut sin länkprofil. Men testa dig fram. Vissa kataloger verkar ha ”slut” på länkkraft vilket kan betyda att de blivit straffade av Google. Andra lever kvar och levererar.

Ska titta lite extra på tre nya artikelkataloger och kommentera dessa.

Byggartiklar.se – Här hörs det på namnet vad det handlar om. Enbart artiklar inom bygg även om det är tydligt att även städ och liknande kategorier finns med. Artikelkatalogen är relativt ny (i jämförelse mot många andra) men har ändå fått en hel del länkar. Kraften finns där och artiklarna börjar öka i antal nu när allt fler får upp ögonen för den. Men är den för smal i sin nisch?

Ansiktsvatten.com – En artikelkatalog som bara levt några månader. Sidan har över ett år i ålder men gjordes om till katalog under sommaren 2014. Även denna är mycket nischad och tar bara in artiklar inom skönhet. Däremot är detta ett relativt brett begrepp.

Artikelkatalog.biz – Av dessa tre den allra yngsta. Här saknas både artiklar och länkkraft för tillfället men det betyder bara att ägaren håller på att bygga upp den för tillfället. Detta är en allmän artikelkatalog i likhet med de flesta på svenska delen av internet.

Frågan är vilken av dessa som är bäst. Just nu är byggartiklar bäst gällande antal artiklar, Ansiktsvatten bäst gällande smal nisch och Artikelkatalog.biz bäst gällande att den tar emot artiklar inom störst område. Vilken som är populärast om ett år återstår att se.