«

»

feb 15

Nya mobiltelefoner vår/sommar 2015

De allra flesta byter mobiltelefon inom ett par år från senaste köp. Detta är något som mobiltillverkarna har skapat på ett smart sätt genom att ha abonnemangsformer där man får mobil på köpet om man binder sig i 12 eller 24 månader. Mobiltelefoner har också en tendens att inte fungera lika bra som de gjorde i början efter ett par år. Det händer också oerhört mycket inom denna marknaden, så efter ett par år så är den mobil man köpt en stenåldersklump.

De telefoner som jag tycker känns mest intressanta inför 2015 är:

Oneplus Two

Uppföljaren till förra årets överaskning och succé Oneplus One. Håller de samma koncept som förra året att ge en telefon i det absoluta toppskiktet för ungefär halva priset av vad konkurrenterna tar så kommer denna bli ytterst intressant. Att man har nästintill oändliga möjligheter att konfigurera telefonen som man vill tack vare mjukvaran Cyanogenmod är ingen nackdel.

 

Samsung Galaxy S6 (Edge)

Något säger mig att Samsung är på väg att släppa ett riktigt monster. Telefonen ska ha release den 1 mars och jag tror att efter ett par halvdana telefoner så kommer Samsung nu att lyssna på sina användare och leverera. En sak som Samsung måste bättra sig på är att inte fylla sina telefoner med Bloatware. Touchwiz har också en del att önska i sig.

 

HTC One M9

HTC levererar alltid kvalitet och så kommer det bli även denna gång. HTC Sense har lyckats att vidareutveckla Android utan att förstöra det med onödiga funktioner.

 

Huawei Mate 8

Huawei är en uppstickare på marknaden som har lyckats riktigt bra med sin Mate serie. Årets nya variant ser vi fram emot med spänning.