«

»

sep 15

Tjäna på att jämföra kreditkort online

Nästan varje vecka skriver kvällstidningar och magasin om hur viktigt det är att förhandla och jämföra boräntan innan man tecknar ett bolån. Detta eftersom det finns så stora summor att spara på att välja det billigaste alternativet. Visst går det att spara pengar. Men det gör det även inom andra områden inom privatekonomin. Men detta lyfts inte lika ofta fram av tidningar, bloggar och på webbplatser inom ekonomi.

En av de punkter som man kan spara tusenlappar på är kreditkortet. Genom att jämföra kreditkort kan man nämligen hitta kortet som gör att man FÅR pengar för att äga kortet.

Det finns kreditkort med årsavgift och de utan. Men det är inte denna punkt man först ska fokusera på. Årsavgiften är 200-400kr och visst är detta en kostnad men man ska istället titta på vad man får tillbaka. Som ett exempel kan Re:member More och Bank Norwegian Kreditkort nämnas. Den sistnämnda är gratis dvs. helt utan årsavgift. Men trots detta får man 1% i bonus på allt man handlar. Även Re:member ger denna bonus. Fördelen med Re:member är att bonusen ges ut i kontanter medan det hos Norwegian går till poäng som används i deras shop.

Den som använder kreditkortet på allt som man handlar kommer därmed få en relativt stor bonus. Bara genom att använda det till vardagskonsumtion med mat, kläder och prylar är det lätt att handla för 5000kr per månad. Lägg där till att man köper en resa per år och kanske någon sällanköpsvara som dator, kylskåp eller liknande så blir summan som handlas med kortet ganska stort per år. Räknar man med ett genomsnitt på 6000kr per månad betyder det att man handlar för 72000kr per år. Med en procents återbäring ger detta 720kr tillbaka. Med tanke på att kortet i detta fall var gratis går man 720kr plus på att använda kortet.

Någon jämförelse finns inte att göra på vardera banks hemsida utan enklaste sättet är därmed att gå via någon av de sidor som jämför kreditkort. Men visst är det värt det med tanke på bonusen – och att kortet utöver det har reseförsäkring och andra fördelar.